Istražitelji sumnjaju da se Lana Bijedić našla s nekim muškarcem kojeg je poznavala

14,840 ABC portal 10.listopada 2019. 10:00
POLICIJA ISTRAŽUJE

Nesretna sudbina Lane Bijedić iz Mostara potresla je cijelu BiH i regiIju. Nažalost, jučer se potvrdilo da je život ove 19-godišnje djevojke ugašen na najbrutalniji način -  teškim zločinom.

DNK tragovi
Kako se pokazalo na očevidu, nesuđena brucošica je po tijelu imala znake nasilja, a jučer je to obdukcijskim nalazom i potvrđeno. Ubojica je djevojci zadao više udaraca u glavu i oko, dok su na vratu uočeni tragovi davljenja. Tijelo je bačeno u rijeku Studenčicu u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Na leđima su otkrivene rane koje ukazuju na to da ju je ubojica vukao po tlu. Kako su kazali iz Tužteljstva Zapadnohercegovačke županije, na tijelu nisu uočeni tragovi silovanja, međutim, uzet je biološki materijal radi DNK analize.

Tkoo je ubio ovu mladu Mostarku dan prije nego što je kao brucošica trebala zakoračiti u novi svijet, potpuna je nepoznanica. Brojna pitanja su i dalje otvorena… Od toga gdje se točno i s kim zaputila kada je u nedjelju u podne zauvijek, kako se ispostavilo, zatvorila vrata svoga doma u Sjevernom Logoru, gdje je živjela s majkom Ninom, profesoricom i dekanesom Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) u Mostaru.

Majci je, prema dosadašnjim informacijama, kazala da će se naći s prijateljicom na kavi. No, poslije se ispostavilo, prema tvrdnji prijateljice, da se s njom uopće nije dogovarala.

Činjenica je da je ovaj zločin digao na noge policiju Zapadnohercegovačke županije. Naša ekipa je jučer bila na mjestu gdje je nađeno tijelo nesretne djevojke. Čak osmorica istražitelja su satima, doslovno, milimetar po milimetar češljala šire područje  gdje je tijelo pronađeno.
 

Prema tom lokalitetu, s ceste Čapljina - Ljubuški vodi kraći makadamski put. Na tom dijelu su policajci tražili tragove automobila.

Granica županije
Od makadamskog puta do dijela rijeke Studenčice, gdje je nađena, trava je gusto obrasla i praktično riječ je o šikari. Iznad mjesta zločina je vijadukt autoceste prema Bijači, a prekoputa, također, ima put, no kako su nam rekli mještani, on je neprohodan, piše avaz.ba

- Mjesto zločina djeluje savršeno. Na samoj je granici Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije. S ceste se, praktično, ne vidi, sve je u šiblju i monstruozni ubojica koji je uzeo život  tom nevinom djetetu  računao je da se za njegov zločin neće saznati. Ali ribar koji je tijelo našao skoro svaki dan je baš na tom mjestu. Stravičan je to prizor bio - ispričao nam je jedan mještanin u obližnjem restoranu.

Zanimljivo, restoran ne radi nedjeljom, a u blizini mjesta zločina nema kuća.

Je li Lana ubijena baš na tom mjestu, još nije utvrđeno. Tragovi koji su jutros nakon pronalaska tijela uočeni više ukazuju na to da ju je ubojica vukao s namjerom da je baci u Studenčicu

Izgubljen signal
Istražitelji sumnjaju da se Lana našla s nekim muškarcem kojeg je poznavala. Jesu li se našli u Mostaru ili, pak, u Čapljini, u kojoj je, za sada se pouzdano zna, bila tri sata i gdje joj se izgubio signal, tek se treba utvrditi.

Predmet provjere su informacije o tome je li imala mladića. Za sada se zna da je njen Facebook profil izbrisan. Nasreću, njezin mobitel je nađen uz nju ugašen i poslan je na vještačenje u Sarajevo.

Brojne agencije
U istrazi sudjeluju i pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, koji već dva dana provjeravaju snimke sa skoro svih mogućih videonadzora. Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da su izuzeti snimci i s pojedinih benzinskih crpki u Čapljini. Također, hercegovačkim policajcima u istrazi pomažu i pripadnici Federalne uprave policije (FUP), a dijelom i MUP-a RS.
 

Tagovi:

Komentari

EUR
EMU(EUR)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,95583
Srednji: 1,95583
Prodajni: 1,95583

Jedinica: 100
Kupovni: 26,230073
Srednji: 26,295813
Prodajni: 26,361553

Jedinica: 1
Kupovni: 1,332337
Srednji: 1,335676
Prodajni: 1,339015

USD
SAD(USD)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,746121
Srednji: 1,750497
Prodajni: 1,754873

Jedinica: 1
Kupovni: 1,77326
Srednji: 1,777704
Prodajni: 1,782148

Jedinica: 1
Kupovni: 2,270384
Srednji: 2,276074
Prodajni: 2,281764