Zvijeri

Napadnuti Tomić otkrio detalje borbe s medvjedom: Osjetio sam kako me kida

''Krenuo sam predvečer na njivu. Da obiđem žito. Skroz pred šumu. Odjednom se medvjed našao preda mnom. Skočio je i oborio me. Nisam stigao ni okrenuti se, niti pozvati pomoć'', ovako počinje svoju priču za Dnevni avaz Novo Tomić iz sela Selačka kod Kotor-Varoši, kojeg je prije tri dana napao medvjed.  Tomić se spasio od divlje životinje, ali je nastradao – otkinuti su mu lijevo stopalo i dio potkoljenice.  Tomić se nalazi na liječenju u UKC RS u Banja Luci. On za Avaz priča da je bio naoružan, ali da nije uspio odmah pucati na zvijer.

Medo poharao košnice u Zagvozdu

U neka prijašnja vremena lastavice su bile sinonim za prve proljetne vjesnike, ali nakon klimatskih i demografskih promjena i raznih drugih utjecaja, taj primat zauzeli su medvjedi.

Glavni akter naše priče upravo je ta biokovska grdosija koja se pojavila na području istočno od Zagvozda sladeći se medom iz košnica Jakova Čaglja Šiće. Ovaj mladi zabiokovski pčelar nije mogao ni slutiti što će mu se dogoditi kada je dan prije dobio dojavu od lovaca kako je nadzornom kamerom snimljen medo na području Sudišća, tek tristotinjak metara od prvih kuća.

HAK upozorava: Na autocesti A1 uočen vuk!

HAK upozorava vozače u izvješću od 7:20 sati da je uočen vuk na autocesti A1 između 376. i 380. kilometra, a na A3 predmet na kolniku na 174. km između čvora Lužani i čvora Nova Gradiška u smjeru Bregane .

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionici autoceste A1 kod čvora Donja Zdenčina i na autocesti  A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Križa. Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i kliski. Mogući su odroni.

Pretplati se na RSS - Zvijeri