Teroristi

Devet državljana BiH koji su terorizirali ljude u Siriji i Iraku bit će isporučeni BiH, što s njima?

Devet državljana BiH koji su kao pripadnici ISIL-a prethodnih godina sudjelovali na ratištima u Siriji i Iraku narednih dana će biti isporučeno BiH.
Svi oni su uhićeni nakon poraza ISIL-a na teritoriji Sirije i Iraka, a u BiH će biti deportirani pod sumnjom da su bili dio zloglasne terorističke organizacije.

Nakon prebacivanja u matičnu zemlju nad njima će biti izvršena kriminalistička obrada, a zatim će biti predani u nadležnost Tužiteljstva BiH.
 

Na deportaciju u BiH čeka 14 opasnih terorista bošnjačke nacionalnosti koji su pripadnici ISIL-a

Provedba plana povratka u domovinu državljana Bosne i Hercegovine koji su se borili u redovima islamističkih terorističkih organizacija u Siriji i Iraku ili su tamo boravili kao članovi njihovih obitelji blokiran je jer zbog unutarnjih prijepora u BiH još nije uspostavljeno operativno tijelo koje bi taj proces koordiniralo i nadziralo, objavio je u četvrtak sarajevski "Dnevni avaz".

Bh državljanin isporučen Belgiji zbog sumnje u povezanost terorističkih napada

Njemačke vlasti priopćile su danas da su državljanina BiH izručile u Belgiju gdje je tražen u okviru istrage o terorističkim napadima u Parizu 2015. godine.

"Tridesetdevetogodišnji muškarac, koji je u lipnju uhićen zbog sumnje za nabavku naoružanja napadačima, jutros je isporučen Belgiji", rekao je glasnogovornik tužiteljstva u njemačkom gradu Nojmburgu Klaus Teves, france press.

Sud je odbio primjedbe osumnjičenog na isporučenje u Belgiju.

 

Osuđeni bh terorist se navodno popravio u zatvoru te će tražiti izlazak na slobodu

Mevlid Jašarević, osuđeni terorist koji je 2011. godine pucao na američku ambasadu u Sarajevu, za šest mjeseci tražit će uvjetno puštanje na slobodu.

Kako piše sarajevski Dnevni avaz nekadašnji pripadnik vehabijske zajednice u BiH nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, a do sada je već odslužio skoro sedam godina robije. Prvobitno je bio osuđen na 18 godina, ali mu je kasnije kazna smanjena na 15 godina. U drugom suđenju kazao je kako je istupio iz vehabijskog pokreta i iskazao kajanje.

Znaju li Mostarci ali i ostali žitelji Hercegovine da bi Salakovac uskoro mogao biti utočište obiteljima terorista

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac rekla je u četvrtak u Mostaru kako je centar za prihvat izbjeglica BiH u sjevernom dijelu toga grada "moguća opcija" za smještaj obitelji bivših pripadnika terorističke organizacije Islamske države (IS) koje se vraćaju iz Sirije i Iraka

"Ako nemaju gdje drugo boraviti, moguće je da budu smješteni u ovaj centar. Salakovac je moguća opcija", rekla je ministrica Borovac iz vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA).
 

Još dva bh. državljanina osumnjičena za napad u Parizu 2015.

Načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH, ministar-savjetnik Nebojša Regoje za agenciju Fena potvrdio je medijske izvještaje o uhićenju jednog državljanina BiH u Njemačkoj. Kako je izjavio Regoje, Veleposlanstvo BiH u Berlinu je 28. lipnja 2019. godine primilo službenu informaciju nadležnog Državnog tužiteljstva u Dresdenu da je, na osnovu Europskog naloga za uhićenje izdanog od Osnovnog istražnog suda u Bruxellesu, Kraljevina Belgija, jedan državljanin BiH uhićen u SR Njemačkoj 20. lipnja 2019.

Blizu 250 bosanskih terorista je otišlo u Siriju i Irak, neki uhićeni i bit će isporučeni BiH

Dvojica bh. državljana koja su se borila u okviru terorističke organizacije Islamska država (IDIL) u Siriji do kraja ožujka bi trebala biti vraćena u Bosnu i Hercegovinu, potvrdio je za Klix.ba ministar sigurnosti Dragan Mektić. Riječ je o Ibri Ćufuroviću iz Donje Slapnice kod Velike Kladuše i Abdullahu Arminu Čurtu koji je prijetio reisu Kavazoviću i hafizima Dževadu Gološu i Izetu Hadžiću, predstavniku selefijske zajednice u Ošvama.

Njemačka policija kod dvojice bh. državljana otkrila 17 granata spremnih za uporabu

Na željezničkm kolodvoru u Dresdenu (Njemačka) policija je sinoć tijekom kontrole pronašla 17 granata sakrivenih u unutrašnjosti jednog automobila u kojem su bila dvojica bh. državljana.

Obojica su uhićena, a akcija je provedena uz pomoć pasa tragača, prenosi njemački MDR Sachsen.

 

SIPA uhitila jednog bh državljanina zbog terorizma u Tunisu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u utorak (15.5.) slobode lišili jednu osobu za kojom je od strane Tunisa raspisana crvena Interpolova tjeralica. Navedena osoba je BiH državljanin za koga postoje osnovi sumnje da je počnio kaznena djela u vezi s terorizmom. U konkretnom slučaju policijski službenici nastavljaju s istražnim aktivnostima u cilju prikupljanja svih relevantnih informacija. Navedene aktivnosti sprovedene su u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom, priopćeno je iz SIPA-e.

Ubijena dvojica bh. državljana koji su bili teroristi ISILA

Dvojica bh. državljana koji su se borili pod zastavom ISIL-a ubijeni su u napadu dronom u Siriji, obaviještene su sigurnosne agencije u BiH. Kako piše Žurnal, u pitanju su Naser Arnaut iz Sarajeva i Ines Midžić iz Bihaća. Obojica su stradali tijekom ožujka ove godine. Midžić je godinama slovio za jednog od najradikalnijih pripadnika ISIL-a sa područja Balkana.

Pretplati se na RSS - Teroristi