Proizvodnja

Raste proizvodnja mesa, alkohola i mlijeka, dok je voća i slatkiša sve manje

Iskorištenost kapaciteta u prehrambenoj industriji Federacije BiH i dalje je na niskom stupnju iako je u prošloj godini u odnosu na 2016. zabilježeno povećanje proizvodnje piva, vode, bezalkoholnih pića, keksa, vafla i mesa. S druge strane, proizvodnja prerađevina od voća i povrća i cigareta bilježi pad na godišnjoj razini, piše Večernji list BiH. 

Pad i rast

Greiner Aerospace iz Žepča proizvodi sjedišta za Boeing i Airbus

Presvlake i sjedišta kompanije Greiner Aerospace iz Brankovića kod Žepča nalaze se u zrakoplovima najvećih tvrtki na svijetu, piše Večernji list BiH. Kada je 2007. godine Greiner grupacija kupila CarTrim Aircraft, imali su samo jedan cilj, a to je povećanje proizvodnje i osvajanje svjetskog tržišta. Austrijska kompanija Greiner Aerospace je krajem ožujka 2017.

Tvornica tekstila Claudia iz istočne Hercegovine zapošljava 50 radnika

Talijanka Klaudija Varezi koja je prije nešto više od godinu dana kupila 'Fabriku tekstila Javor' u Nevesinju izjavila je da i dalje planira proširiti proizvodne kapacitete i zaposliti nove radnike.

Varezi je u izjavi za Radio Nevesinje rekla da je prvi dio projekta realizirala i da je sada zainteresirana da proširi posao.

Hrvatska pivarska industrija od jedne kune stvori čak četiri

Industrija piva znatno pridonosi jačanju hrvatskog gospodarstva, pri čemu generira 1,8 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), izravno i neizravno zapošljava 23.522 radnika, a po produktivnosti je iznad hrvatskog prosjeka, pokazali su u srijedu predstavljeni rezultati Studije Ekonomskog instituta Zagreb (EIZ)

Milijunta garnitura autopresvlaka proizvedena u Žepču

Prevent grupacija i ove godine proizvela je millijun garnitura autopresvlaka. Milijunta garnitura automobilskih presvlaka ove godine proizvedena je na programu Passat B8 u proizvodnim pogonima Car Trim u Žepču. Sašivena je skoro mjesec dana ranije u odnosu na prošlu godinu, što je rezultat povećanja broja uposlenika i novih projekata.

U srpnju ukupan promet industrijske proizvodnje veći za 1,9 posto

Ukupni desezonirani promet industrijske proizvodnje u BiH u srpnju veći je za 1,9 posto u odnosu na lipanj.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, na domaćem tržištu zabilježen je rast prometa od 0,9 posto, a na stranom rast od 2,7 posto.

U srpnju ove, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, ukupan promet industrijske proizvodnje u BiH, kalendarski prilagođen, bilježi rast od 15,9 posto.
 

Pretplati se na RSS - Proizvodnja