Porsche

Porsche snimio video o Hrvatskoj i kompaniji Rimac Automobili

Njemački gigant Porsche je snimio video o Hrvatskoj u kojem se pojavljuje i Mate Rimac, osnivač kompanije Rimac Automobili.
Hrvatska nije imala svoju automobilsku industriju sve dok se Mate Rimac nije počeo "igrati" s automobilima u svojoj garaži. Deset godina kasnije njegova kompanija Rimac Automobili je jedna od najuzbudljivijih u globalnoj automobilskoj industriji, a Rimčevi električni hiperautomobili su najbrži na svijetu.

Porsche profitabilnošću debelo ispred svih ostalih u Volkswagen grupi, ovo je njihova tajna uspjeha

S udjelom od samo 2,5 posto u cjelokupnoj proizvodnji Volkswagen grupe, Porsche ostvaruje trećinu profita te njemačke automobilske industrije, a u posljednjih petnaestak godina proizvođač luksuznih sportskih automobila upeterostručio je proizvodnju zahvaljujući preokretu u poslovnoj politici

Porscheova jurilica ima baš sve: Ograničena serija modela kojem je želja kupca zapovijed

U ovom modelu sve je podređeno performansama, pa čak i klimatizacijski uređaj dolazi samo ako to kupac želi
Porsche je u utorak uoči autosalona u New Yorku objavio detalje o ograničenoj seriji svog modela 911 Speedster. Bit će proizvedeno samo 1948 primjeraka ovog automobila u čast 70 godina otkako je Ferdinand Alexander Porsche pokrenuo proizvodnju sportskih automobila.

Porsche misli ozbiljno, udvostručuje ulaganja u električne automobile

Porscheov prvi električni automobil, Mission E, u prodaju bi trebao krenuti iduće godine, no Njemački proizvođač već ima iznimno ambicioznije planove na pameti

Porsche planira godišnje prodati 20.000 primjeraka Missiona E. Ova brojka možda se ne čini velikom, no ukupna Porscheova prodaja iznosi između 200.000 i 250.000 automobila godišnje. Ovdje se Nijemci ne planiraju zaustaviti jer u idućih šest godina planiraju elektrificirati polovinu isporučenih automobila.

Pretplati se na RSS - Porsche