Poduzetnici

Parlament FBiH sutra o smanjenju zateznih kamata gospodarstvenicima u dugovima

Odbor za ekonomsku i financijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH danas će zasjedati uoči redovne sjednice Doma, zakazane za srijedu, a razmatrat će po hitnom postupku predloženi zakon o visini stope zatezne kamate, kao i izmjenu Zakona o izmirenju obveza po osnovu računa stare devizne štednje u FBiH.

Jedan od razloga donošenja zakona o visini stope zatezne kamate je jačanje likvidnosti privrednih subjekata, te je predloženo smanjenje stope zatezne kamate sa 12 na 10 posto godišnje.

Kako posluju poduzetnici na širem splitskom području: Poznati trgovački lanac prvi je po zaradi

Prema podacima iz Registra godišnjih financijskih izvještaja, koji vodi Fina, na području Urbane aglomeracije Split u 2017. godini bilo je 10.075 poduzetnika, s 61.190 zaposlenih, što je prosječno po poduzetniku 6,1 zaposleni, s prosječnom mjesečnom neto plaćom u iznosu od 4486 kuna.

21-godišnji Ljubušak kroz vlastitu internet trgovinu nudi više od 25 svjetskih brendova

Tvrtka „Agenda-co“ pokrenuta je prije četiri godine, a od prošle godine posluje pod tim nazivom i bavi se veleprodajom putem interneta, a ima i maloprodajni objekt u Crvenom Grmu u Ljubuškom.

Dvadesetjednogodišnji vlasnik i direktor tvrtke „Agenda-co“ Josip Petrušić rekao je da se za trgovinu putem interneta zainteresirao prije šest godina, dok je još bio maloljetan, te da je kao voditelj internet prodaje radio u jednoj kompaniji tri godine, da bi zatim ušao u privatni biznis.

Stolarija Kraljevići: Izvozit ćemo namještaj po mjeri, a Austrijanci će ga montirati i prodavati

Jeste li znali kako je općina Tomislavgrad među prvima u Bosni i Hercegovini u Srednjoj strukovnoj školi pokrenula smjer „stolar“? Upravo na ovom području, brojne tvrtke bave se djelatnostima vezanim uz drvo - od primarne do finalne proizvodnje. Stolarija Kraljevići, jedna je od takvih tvrtki koja u Tomislavgradu postoji, zapošljava i radi dvadesetak godina.

Poduzetnička priča obitelji Pecić: 'Od uzgoja kupusa do uspješne tvrtke'

Mladi bračni par, posao, podstanari, trudnoća, financijske poteškoće.. ključne su riječi koje opisuju živote brojnih današnjih mladih ljudi. Kako danas, mnoštvo takvih primjera bilo je i ranije. No, rijetki su oni čija je volja za boljim i kvalitetnijim životom, nadjačala situaciju u kojoj su se nalazili. Upravo takva je životna priča obitelji Pecić iz Brišnika pokraj Tomislavgrada.
 „Imali smo mladost, diplome i volju“, priča nam Stipe, danas vlasnik izuzetno uspješne tvrtke AGRO-BRIŠNIK D.O.O. u Tomislavgradu. 

Postali su najveći proizvođač bureka na Balkanu, a plaće im dosežu 1,757 eura bruto

Pekarna Pečjak je posljednjih godina počela brže povećati izvoz. Prošle godine su na strana tržišta izvezli oko četiri milijuna eura vrijednih proizvoda, od ukupno 33 milijuna eura prihoda od prodaje. Najveće povećanje zabilježeno je u izvozu u Hrvatsku, gdje su osnovali tvrtku kćer 2014. godine, pišu Finance. “U posljednje tri godine prodaja u Hrvatskoj porasla je na 2,7 milijuna eura. Također, sve više izvozimo u Švedsku i Austriju, a naš se rast usporava u Hrvatskoj.

Hrvatski reprezentativci dobri i u biznisu, u poslovnim vodama plivaju kao ribe

Dejan Lovren nije jedini naš nogometni reprezentativac koji se uz ganjanje lopte bavi biznisom. Vrlo aktivan na poslovnom terenu je i Ivan Rakitić. Popularni Raketa, kao i kolega mu Lovren, gradi hotel u Novalji, a uz to ima tvrtku kojoj je osnovna djelatnost trgovina, originalnog imena – Raketa d.o.o. Veznjak Milan Badelj ulaže novac, i to superuspješno, u startupove, napadač Mario Mandžukić iznajmljuje vilu na Braču, dok je lijevi bek Josip Pivarić direktor u građevinskoj firmi

Mljekara Pađeni premašila plan proizvodnje - U planu izlazak na nova tržišta

Prošla godina bila je izuzetno uspješna za Mljekaru Pađeni. Izvršili smo zacrtana ulaganja vrijedna više od 1,6 mil KM u proširenje proizvodnog objekta, nabavku opreme, novih vozila za distribuciju gotovih proizvoda, kao i opremanje laktofriznih stanica na terenu za sakupljanje sirovog mlijeka, rekao je vlasnik mljekare Nenad Vukoje u intervjuu za portal BiznisInfo.

Pretplati se na RSS - Poduzetnici