Obitelj

Svaka treća mlada osoba u BiH želi živjeti samostalno, ali im to ne dopuštaju financijske mogućnosti

Tijekom prošle godine u BiH sklopljena su 19.063 braka, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja povećanje za 0,08%. Iako je broj brakova veći, istina u promilima, Agencije za statistiku BiH objavila je da je lani u BiH razvedeno 2385 brakova, što je povećanje od 21,62% u odnosu na 2017., piše Večernji list BiH.  

Rezultati studije

Majka osmero djece iz Tomislavgrada: Oduvijek sam htjela imati veliku obitelj

Ružica Šarac iz mjesta Brišnik  kod Tomislavgrada ima osmero djece.  ''Najstariji su blizanci Marija i Nikola, oni imaju dvadeset i jednu godinu. Slijede Katarina koja ima devetnaest, Ivan osamnaest i Luka četrnaest. Malo kasnije je stigla mlađa ekipa jer Marko ima osam, Marta šest a najmlađi David nedavno je proslavio svoj drugi rođendan'', ponosno govori  Ružica Šarac iz Brišnika koju svi poznanici zovu nadimkom-Ruška.

Zašto su braća i sestre najbolji na svijetu?

Braća i sestre su nam tlaka u djetinjstvu - veliki nas ne šljive, mali nas gnjave... a obično mi ispadamo krivi za sve! Jeste li se tako osjećali? Jeste sigurno, ako imate brata ili sestru (i sve moguće kombinacije), a najviše vam je sigurno išlo na živce to što su vam roditelji tupili da se morate slagati i voljeti.

Naravno, u većini slučajeva ljudi shvate da je tome baš tako kad malo narastu i ustanove da su braća i sestre najbolja stvar koja im se dogodila u životu, a evo i par razloga ako ste to zaboravili...

I očevi se sve teže nose s obiteljskim i poslovnim obvezama

Većina rasprava o usklađenosti obiteljskog i poslovnog života povezana je s ulogom žene u društvu, no sve je jača svijest o pritisku koji u tom smislu osjećaju očevi. Nisu sve obitelji zadovoljne ulogom oca-hranitelja i za mnoge je idealni tip profesionalac koji s poslom uspješno kombinira ulogu brižnog roditelja.

Ostvariti taj ideal je vrlo teško, a puno muškaraca ne želi potražiti pomoć. Postoji ozbiljna opasnost da očevi 'izgore' noseći se s teretom obiteljskog i poslovnog života, kažu njemački stručnjaci.

Kardinal Vinko Puljić krstio Ritu, šesto dijete u obitelji Ivančević

Danas je bilo posebno svečano u župi Presvetog Srca Isusova Prozor i obitelj Ivančević. Uzoriti Vinko kardinal Puljić krstio je Ritu, šesto dijete obitelji Branka i Ružice Ivančević. Kuma malenoj Riti je Marija Škarica. Ova obitelj je iz mjesta Šlimac, župa Prozor u općini Prozor-Rama. Otac obitelji Branko inžinjer poljoprivrede, djelatnik je općine Prozor-Rama, a majka Ružica je profesorica engleskog jezika te je uposlena u OŠ fra Jeronima Vladića Ripci. Od njihove šestero djece četiri su djevojčice i dva dječaka.

 

Pretplati se na RSS - Obitelj