Migranti

EU hitno šalje 50 milijuna KM za migrantske centre!

Europska komisija zatražila je hitno odobravanje blizu 50 milijuna maraka u borbi s migrantskom krizom u Bosni i Hercegovini, saznaje "Dnevni avaz". 

Naime, Bruxelles namjerava preraspodijeliti proračun Europske unije kako bi se pronašla sredstva za reakciju našoj zemlji, a s obzirom na to da se bliži zima, a broj ilegalnih migranata u BiH je i dalje visok. Neophodno je, kako ističu, osigurati novac za migrantske centre.
 

Policija iz Posušja, Tomislavgrada i Jablanice u potrazi je za migrantima koji su se razbježali po šumi na Blidinju

Policija iz Posušja, Tomislavgrada i Jablanice u potrazi je za migrantima koji su se razbježali po šumi na Blidinju

Iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije kazali du da je policija iz Jablanice  uhitila grupu od šest migranata koje je predala nadležnim organima u Mostaru.
 

Policija u Bihaću zatvorila migrantski kamp

Policija Unsko-sanske županije u srijedu je zatvorila kamp za smještaj ilegalnih migranata koji se nalazio u središtu Bihaća premjestivši sve osobe koje su se tamo nalazile u kamp u selu Lipa udaljenom dvadesetak kilometara. "Od večeras nema više niti jednog migranta u prihvatnom centru Bira'", potvrdio je u večernjim satima Nermin Kljajić, ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije dodajući kako je kako je premještanje migranata proteklo bez poteškoća, prenosi Hina.

Šokantno ročište u BiH: Marokanac tražio da plati mrtvu glavu pa da ga se pusti

Marokanac Halid Amravi (20) osumnjičen za ubojstvo migranta na Ilidži jučer je na početku sjednice na Županijskom sudu u Sarajevu na kojoj je razmatran prijedlog za određivanje pritvora, uz pomoć prevoditeljice, odmah upitao sutkinju Indiru Jahić može li on pozvati svoju obitelj da plate mrtvu glavu i da tako završe postupak, prenosi Dnevni avaz. Plaćanje naknade obitelji za ubijenu osobu, uobičajeno je u njegovoj zemlji. Sutkinja Jahić objasnila je Marokancu da to zakoni BiH ne predviđaju, te je ročište otvorila.

Migranti zapeli između dva entiteta na 'ničijoj zemlji'

Ilegalni migranti kojima vlasti Unsko-sanske županije na krajnjem sjeverozapadu BiH ne dopuštaju više ulazak, a entitet Republika Srpska ne dopušta zadržavanje na svom teritoriju, nalaze se od ponedjeljka na 'ničijoj zemlji' u međuprostoru između dva entiteta

Kako je izvijestila bosanskohercegovačka državna televizije (BHRT), policija Unsko-sanske županije kontrolira sve prilaze ne dopuštajući ulazak migranata koji međutim neprestanu pristižu s područja Republike Srpske.
 

Tučnjava migranata kod Cazina, dvoje mrtvih i više ozlijeđenih

Na području Općine Cazinu u međusobnom sukobu smrtno su stradala dva migranta.

Prema prvim informacijama, došlo je do sukoba migranata, više osoba je ozlijeđeno, a život su izgubile dvije osobe. 
IZ MUP-a USK su nam rekli da je očevid u tijeku, a na terenu su tužitelji, policija i Hitna pomoć.
 

Od ilegalnog prelaska državne granice odvraćeno 50 ilegalnih migranata

Samo u protekla 24 sata, od ilegalnog prelaska granice sa Hrvatskom odvraćeno je 50 ilegalnih migranata, saznaje „Dnevni avaz“.

Na Graničnom prijelazu Izačić, u mjestu Vikići, sinoć oko 1.50 sati od ilegalnog prelaska granice odvraćeno je 30 ilegalnih migranata. Kako nam je potvrđeno, radi se o 17 državljana Pakistana i 13 Afganistanaca. Sve ilegalni migranti upućenu su u pravcu Bihaća u prihvatne centre.
 

EU će dati po 2.000 eura migrantima u Grčkoj da se vrate u svoje zemlje

Europska unija će svakom migrantu koji su smješteni u već prepunim kampovima na grčkim otocima po 2.000 Eura kao bi se vratili u svoje matične zemlje. Komesarka EU za unutarnje poslove Ylva Johansson objavila je je danas to u Ateni, u dogovoru s grčkom vladom. Ona je rekla kako je ta opcija privremenog karaktera, samo mjesec dana, i za migrante koji su došli prije 1. siječnja. 

Pretplati se na RSS - Migranti