Ljubuški

Proračun Ljubuškog veći za 436.000 KM

Ljubuški će ponovno mijenjati svoj godišnji gradski proračun. Bit će to drugi put u ovoj godini, a razlog je viša sila, rekli bismo, jer su na djelu izvanredne prilike koje predviđa Zakon o proračunima u FBiH, a koje je donijela pandemija koronavirusa, zbog čega se proračun mora uravnotežiti, piše Večernji list. Prva proračunska varijanta, koju je usvojilo Gradsko vijeće Ljubuškog, iznosila je 13,149.000 KM, no zbog smanjenja prihoda i primitaka urađen je rebalans 19. lipnja, kojim je proračun smanjen za 600.000 KM.

Zbog odlaska u Hrvatski sabor Barbarić podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Ljubuškog

Gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, nakon službene objave rezultata da je izabran u hrvatski Sabor, izvijestio je Središnje izborno povjerenstvu BiH o ostavci na dužnost gradonačelnika. Barbarić je na čelu ovog hercegovačkog gradića već 16 godina. Obnašao je dužnost načelnika Općine, a tijekom njegovog mandata Ljubuški je dobio i status Grada.

Mjere pomoći gospodarstvu Grada Ljubuškog nisu mrtvo slovo na papiru: Danas isplaćeno 106.070,00 KM - prijave još traju

Danas su, po javnim pozivima koji su još u tijeku, izvršene isplate na transakcijske račune poslovnih subjekata koji su se do jučer prijavili na raspisane javne pozive i zadovoljili propisane uvijete.

Riječ je o javnim pozivima  koje je raspisao Gradonačelnik Nevenko Barbarić sukladno odluci Gradskog vijeća Ljubuški od 21. travnja 2020. godine o mjerama pomoći gospodarstvu radi ublažavanja posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom (Covid-19).
 

Poduzeće u Ljubuškom zapošljava 30 radnika za šivanje "korona-maski", milijunska potražnja u BiH i vani

Herecegovci su uvijek znali doskočiti potrebama tržišta, tako je i pandemija koronavirusa šansa za zaradu i poslovni uspjeh. Firma Arox d.o.o. iz Ljubuškog zbog milijunske potražnje za maskama zapošljava 30 novih radnika.

Kako za Klix.ba kaže Ante Brkić, direktor ljubuške kompanije koja se bavi proizvodnjom tekstila, u prvoj "turi" zapošljavaju 30 radnika, a u narednoj još i više.

U Ljubuškom svečano otkiven 'Spomenik majci'

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, danas je u Ljubuškom svečano otkrio spomenik pod nazivom “Spomenik majci”. “Spomenik majci” blagoslovio je apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini, nadbiskup Luigi Pezzuto. Spomenik je otkriven u sklopu obilježavanja Dana grada Ljubuškog 2020. godine i trajno obilježava sjećanje na žrtve majki i njihovu svijetlu pobjedu, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

 

Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Ljubuškom

U sklopu obilježavanja Dana Grada Ljubuškog, u subotu je, u organizaciji Odbora za branitelje Grada Ljubuškog, uz molitvu i polaganjem vijenaca na Trgu Franje Tuđman obilježen Dan hrvatskih branitelja. Uime Odbora za branitelje Grada Ljubuškog Ivan Prlić je podsjetio na doprinos poginulih branitelja. -Ponosom obilazimo mjesta gdje su bili naši branitelji za vrijeme Domovinskog rata i gdje se s poštovanjem govori o doprinosu koji su dali, a posebno doprinosu naših poginulih branitelja - naglasio je Prlić.

Ljubuški dočekao srebrne rukometaše, pogledajte kako je bilo

S velikom ljubavlju, ponosom i poštovanjem Ljubuški je dočekao, pozdravio i izrazio zahvalnost i poštovanje svojim mladim momcima, srebrnim rukometašima, koji su ih proteklih dana oduševljavali i radovali i pronosili njihov grad diljem Europe i svijeta. Gradska sportska dvorana bila je prepuna Ljubušaka svih uzrasta, ali i posjetitelja iz drugih mjesta u Hercegovini, koji su zadivljeni njihovim uspjehom i postignućem.

U utorak izložba članova Foto kluba Fokus "Ljubuški čuvari svjetla"

Grad Ljubuški i Foto klub Fokus Ljubuški imaju čast i zadovoljstvo pozvati Vas na izložbu dobrih emocija i lijepih prizora našeg grada “LJUBUŠKI ČUVARI SVJETLA” koja će se održati u utorak, 30. srpnja 2019. godine s početkom u 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana iza zgrade Gradske uprave. Izložba fotografija održava se u sklopu manifestacije "Ljubuško ljeto 2019." povodom proglašenja Grada Ljubuškog.

Ljubuški od danas postao grad, nije više općina

Ljubuški je danas postao grad usvajanjem Privremene statutarne odluke na sjednici Općinskog vijeća Ljubuški.
Tim povodom, danas je u Hotelu “Bigeste” održana i prigodna svečanost na kojoj je gradonačelnik Nevenko Barbarić govorio o povijesnoj i kulturnoj baštini Ljubuškog na temelju koje je Ljubuški dobio status grada.

Podsjetio je na povijest Ljubuškog i njegov povijesni značaj.

Pretplati se na RSS - Ljubuški