Koronavirus

U BiH šesta smrt povezana s koronavirusom

Ukupan broj umrlih u Bosni i Hercegovini zbog zaraze koronavirusom u subotu je povećan na šest pošto je novi takav slučaj potvrđen u mjestu Ribnik, a riječ je o teškom kroničnom bolesniku

Ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić potvrdio je da je tijekom večeri umrla starija žena koja je bila težak kronični bolesnik i testiranjem je potvrđeno da je bila zaražena i koronavirusom.
 

Časna sestra iz Čitluka zaražena koronavirusom, bila u Domu zdravlja Ljubuški

U Domu zdravlja Ljubuški registriran je prvi slučaj zaraze koronavirisom kod sedamdesetogodišnje ženske osobe, koja ima adresu stanovanja u Čitluku.

Direktor Doma zdravlja u Ljubuškom Ivan Landeka za Klix.ba kaže kako je slučaj spefičan je je soba vezana za Ljubuški, ali nije iz Ljubuškog. Kako doznajemo radi se o časnoj sestri.

Tri nova slučaja koronavirusa u Sarajevu, broj u BiH dostigao 240

Tijekom noći s petka na subotu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o osobama sa područja Sarajeva, koje su se našle među 37 testiranih brisova od kojih su 34 bila negativna. Kako saznajemo, riječ je o dvije osobe sa područja Općine Centar dok je jedan sa područja Općine Ilidža.

Također, testiran je 21 bris sa područja Goražda i među njima su svi na sreću bili negativni.
 

Pacijenti iz Zenice, prvozaraženi koronavirusom u FBiH, se oporavili i danas idu kući

Tri osobe koje su bile zaražene koronavirusom i smještene u zeničkom izolatoriju nakon negativnih testova na koronavirus bit  će puštene kući, čime je broj aktivno zaraženih u Zenici pao na samo jednu osobu.

Radi se o dvije ženske i jednoj muškoj osobi koje su bile prvozaraženi koronavirusom u Federaciji Bosne i Hercegovine. Radi se o 51-godišnjoj i 19-godišnjoj Zeničanki i 26-godišnjem muškarcu koji su na Talijanskom aerodromu zaraženi koronavirusom pri povratku iz Njemačke u BiH.

Ravnatelj WHO-a za Europu: Vidim ohrabrujuće pomake ali ovo neće biti sprint, ovo će biti maraton

 Hans Kluge, regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), za Europu kaže da primjećuje 'ohrabrujuće znakove' nakon što je Italija prijavila niži postotak infekcija koronavirusom, prenosi AFP.

'Iako je situacija i dalje vrlo ozbiljna, počinjemo uočavati neke ohrabrujuće znakove. Italija, koja ima najveći broj slučajeva u regiji, upravo je zabilježila nešto nižu stopu porasta, iako je još uvijek prerano reći da pandemija u toj zemlji doseže vrhunac', rekao je Kluge na konferenciji za novinare u četvrtak.
 

Mostar ima novi korona klaster 'Zračna luka' , dva nova zaražena, uručena kazna od 1300 KM prekršitelju mjera

Doktor Nermin Avdić, član Kriznog stožera HNŽ-a danas je na tiskovnoj konferenciji u Mostari iznio nove informacije vezane za situaciju sa epidemijom koronavirusom.. U zadnja 24 sata testirano je 18 osoba  koja je potvrdila 6 zaraženih osoba. Dvije su iz Mostara, tri iz Širokog Brijega i jedna iz Gruda. (ovi su podaci vezani za  već poznate jučerašnje informacije i ne radi se o novim slučajevima) … 
U Mostaru je evidentiran novi klaster 'Zračna luka' gdje je zaraženo dvoje ljudi.
 

Znanstvenici s Oxforda smatraju da je ‘korona‘ već dva mjeseca u Britaniji i da ju je preboljelo 30 milijuna ljudi

Koronavirus je možda već zarazio polovicu populacije u Velikoj Britaniji, a budući da tamo živi 66 milijuna stanovnika, to bi zapravo značilo da je Covid-19 preboljelo preko 30 milijuna stanovnika Ujedinjenog Kraljevstva.

I ne, ovo nije fake news, nego teorija znanstvenika s Oxforda, koja bi, ukoliko se pokaže točnom, trebala totalno promijeniti strategiju borbe protiv širenja koronavirusa!

Ovdje je sve počelo, ovdje su se zarazili desetci tisuća ljudi, sa ove utakmice virus je došao i u Hrvatsku

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka održana 19. veljače na milanskome stadionu San Siro, u kojoj su snage odmjerili Atalanta i Valencia, nažalost će ostati upamćena u povijesti kao biološka bomba koja je uvelike ubrzala širenje koronavirusa Europom, prvenstveno Italijom i Španjolskom.

Još tri osobe zaražene koronavirusom u Sarajevu

Tri osobe su testirane pozitivno na novi koronavirus, potvrđeno je za portal Klix.ba sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
Neslužbenoo, riječ je o zaraženim osobama sa područja Ilidže, a jedna od njih je kćerka 52-godišnje žene iz Hrasnice koja je preminula u utorak na putu do Doma zdravlja Ilidža, a kod koje je naknadno potvrđeno da je bila zaražena koronavirusom.

 

Pretplati se na RSS - Koronavirus