Jeff Bezos

Jeff Bezos u 2020. ušao kao najbogatiji čovjek na svijetu, evo procjene o njegovim milijardama

Osnivač Amazona Jeff Bezos i dalje je najbogatiji čovjek na svijetu, iako je za godinu dana izgubio 10 milijardi dolara.
Bezos je u 2020. godinu ušao kao najbogatiji čovjek na svijetu, a na listi Bloombergovog indeksa milijardera navedeno je da posjeduje čak 115 milijardi dolara.

U stopu ga prati vlasnik Microsofta Bill Gates, čije bogatstvo iznosi 113 milijardi dolara, prenosi CNN.

Vrijednost Amazona i Facebooka premašila 500 milijardi dolara

Ovo je bio veliki tjedan za Jeffa Bezosa koji je na kratko preuzeo mjesto Billa Gatesa i postao najbogatiji čovjek na svijetu, ali s velikim uspjesima mogu se pohvaliti i njegov Amazon te Facebook.

Naime, vrijednost ovih kompanija tijekom tjedna prvi je put premašila 500 milijardi dolara, a s obzirom na veliki potencijal i uzlaznu putanju, u budućnosti možemo očekivati nastavak rasta cijena dionica, a s tim i daljnje povećanje bogatstva Jeffa Bezosa i Marka Zuckerberga.

On je težak 90 milijardi dolara: Pogledajte tko je najbogatiji čovjek na svijetu

Prije dva desetljeća, Jeff Bezos je prodavao knjige iz svoje garaže. Danas je najbogatiji čovjek na svijetu.

On je osnivač Amazona i njegova vrijednost je dosegla 90 milijardi dolara. Time je sa trona svrgnuo Billa Gatesa, suosnivača Microsofta, javlja Forbes.

Bezosa smatraju genijalcem, jer je online platforu za prodavanje knjiga koju je napravio tijekom 1990-ih, pretvorio u nezaustavljivu silu koja je promijenila granice prodaje.

Pretplati se na RSS - Jeff Bezos