Granica

Što smijemo nositi preko granice: Za lijekove bez recepta kazne do 2.700 KM

Turisti iz Bosne i Hercegovine koji planiraju provesti godišnji odmor na Hrvatskom primorju, od ove godine neće moći preko granice prenijeti meso (pa ni u sendvićima) niti mliječne proizvode. Građanima je dozvoljeno da ponesu voće, povrće, slatkiše, hranu za bebe i kućne ljubimce, ali u određenim količinama, piše Dnevni avaz.  Mnogima, međutim, nije jasno što će s lijekovima koji su neophodni kada se ide na put.

Izuo se, pregazio rijeku, prešao granicu radi šopinga u BiH i dobio kaznu od tri tisuće kuna

Poljoprivrednik iz Svinice Krstinjske koja pripada općini Vojnić morat će platiti 3.000 kuna kazne i još 300 kuna troškova postupka, jer je ilegalno prešao granicu kako bi ušao u BiH i tamo obavio kupovinu

Njegova se kuća nalazi 100 metara od rijeke Gline, koja čini prirodnu granicu između dvije države, pa je izuo tenisice, pregazio je na najplićem dijelu, te se nakon obavljene kupovine vratio kući, piše KAportal.
 

Gužva prema moru: Izbjegavajte Doljane, koristite GP Bijaču i Crveni Grm

Danas i sutra očekuju se rekordne gužve na graničnim prijelazima BiH i Republike Hrvatske. Najduže kolone ponovno se očekuju na graničnim prijelazima na jugu zemlje, zbog čega iz Granične policije BiH apeliraju na sve one koji vikend planiraju provesti na moru da što više koriste alternativne granične prijelaze, piše Večernji list BiH. Kada je riječ o Hercegovini, najveće gužve su i dalje na graničnom prijelazu Doljani, gdje se prošloga vikenda na izlazu iz BiH čekalo i do sat i pol.

Pretplati se na RSS - Granica