Europska komisija

Juncker: Stižu novi prijedlozi za zaštitu granica EU

Europska komisija iznijet će nove prijedloge kako zaštiti vanjske granice Europske unije u rujnu, izjavio je u petak predsjednik komisije Jean-Claude Juncker.  ''Dogovorili smo se danas da će Komisija iznijeti prijedlog o zaštiti vanjskih granica'', izjavio je Juncker tijekom posjete Beču na početku austrijskog šestomjesečnog predsjedanja Europskom unijom.  

Europska komisija nezadovoljna odgovorima iz BiH pa u Sarajevo šalje 500 dodatnih pitanja

Europska komisija pripremila je paket od najmanje pet stotina dodatnih pitanja koja bi uskoro trebala biti upućena na adresu vlasti u Bosni i Hercegovini ne bi li se na taj način razjasnile nejasnoće koje su ostale i nakon što je iz BiH u Bruxelles, poslije više od godine dana rada, poslan popunjeni upitnik bitan za odlučivanje o eventualnom statusu kandidata za članstvo u Europskoj uniji, objavio je u srijedu sarajevski "Dnevni avaz"

Europska komisija: BiH hitno mora izmijeniti Izborni zakon

Europska komisija je jučer u Strassbourgu usvojila paket o proširenju, a najvažniji zaključak koji se tiče Bosne i Hercegovine kaže kako se ''hitno mora izmijeni izborni okvir s ciljem da se osigura pravilna organizacija izbora u listopadu 2018. godine i nesmetano provođenje rezultata''. ''Svi politički lideri trebaju preuzeti odgovornost i pokazati spremnost na kompromis za rješavanje pitanja oko Doma naroda Federacije. Odluka Ustavnog suda iz 2010.

Pretplati se na RSS - Europska komisija