Blidinje

Federacija daje mlijun i pol KM za okoliš; dio kolača Blidinju, Hutovu blatu i Vjetrenici

Federalna vlada je usvojila Program utroška sredstava utvrđen na poziciji transfera drugim razinama vlasti i fondovima za Akcioni plan Strategije okoliša za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 1.500.000 KM.

Tisuće ljudi Novu godinu dočekalo na Blidinju

Kako ljeti tako i zimi a posebno za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana Blidinje je hit destinacija u ovom dijelu naše regije. Doček Nove godine je organiziran na više mjesta a vikendice su odreda sve popunjene gostima iz Hercegovine i Dalmacije.

Pored tradicionalnog slavljenja u Hajdučkim vrletima i na skijalištu Risovac također je organiziran doček u luksuzno opremljenim grijanim šatorima gdje se tražila karta više.

Skijaška sezona na Blidinju mogla bi početi krajem prosinca

Skijaška sezona na Blidinju mogla bi početi tek krajem prosinca ove godine, s obzirom da dosad nije bilo ozbiljnijih padavina.  Po riječima Ivice Reze koji vodi skijalište u sklopu Ski centra Risovac, na Blidinju će ove godine biti niz zanimljivosti bez obzira na to što je vrijeme malo 'podbacilo'.  - Prošle godine smo skijanje imali sredinom prosinca, ova godina neće biti takva, zasad je na Blidinju bila tek jedna manja količina snijega, novije količine snijega očekujemo u drugoj polovici prosinca.

Prometnica Jablanica - Posušje bit će generator gospodarskog razvitka

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, predvođeno predsjednikom Nevenkom Hercegom, obišlo je nedavno završenu cestovnu dionicu Sovićka vrata-Potok zec koja je dijelom regionalne prometnice Jablanica-Posušje. Završetkom toga projekta, ukupne vrijednosti od gotovo 900 tisuća KM, okončana je izgradnja regionalne prometnice R419, koja se, u ukupnoj duljini od 71,6 km, proteže od Jablanice, preko Doljana, Blidinja i Rakitna, do Posušja.

​Završena izgradnja regionalne ceste Jablanica- Doljani – Blidinje – Rakitno- Posušje

Već jedno izvjesno vrijeme bili su tijeku pripremni radovi na dionici puta Sovići-Sovićka vrata. Asfaltiranjem ove makadamske dionice od 3,6 kilometara, koja se nalazi na regionalnoj cesti R-419 Jablanica-Posušje, konačno se završava spajanje asfaltnim zastorom čitave regionalne ceste.

 

Blidinje BIKE Festival oduševio!

Ivan Širić (Steeds Vooraan Kontich) i Anesa Hindić BK Puls Sarajevo) pobjednici su utrke "XCM Herzegovina" koja se održala proteklog vikenda u sklopu događaja Blidinje BIKE Festival. Blidinje BIKE Festival je trodnevni događaj koji se proteklog vikenda održao u parku prirode Blidinje, a po prvim informacijama koje imamo s terena oduševio je sve prisutne.

Hercegovina ne bi bila Hercegovina da nema svoj gorski dio, evo gdje možete dobro jesti, piti, spavati i pobjeći s plus 40 C

Nakon lošijeg svibnja gdje su se sunčani dani mogli izbrojati na prste jedne ruke, lipanj u Hercegovini  vruć i sunčan kao rijetko kada. U nizinskim dijelovima temperature zraka dostižu vrijednosti i iznad 35 stupnjeva Celzijevih pa se mnogi pitaju gdje pobjeći, preko kako meteorolozi kažu, prevrućeg vikenda.

Pretplati se na RSS - Blidinje