Autoceste

Kinezi traže 25 radnika za gradnju dionice Zvirovići – Počitelj, evo kolike su plaće

Kineska tvrtka koja je izvođač radova na autocesti Koridora Vc, na dionici Počitelj – Zvirovići raspisali su poziv u kojem traže bageriste, vozače utovarivača, buldožera, valjaka, cisterni za gorivo, kipere, upravljače kamion-dizalica, radnike za održavanje i fizičke radnike.  China State Construction Engineering Corp. Ltd., izvođač radova na autocesti Koridora Vc, Dionica Počitelj – Zvirovići (Lot 1), s sjedištem Dretelj – Čapljina, raspisao je natječaj za sljedeća radna mjesta:  

Bagerist – 1 izvršitelj (1700 – 2300 KM neto)

Ovo su aktivna gradilišta autoceste na Koridoru 5C: Novalić i Lasić na terenu

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, zajedno s direktorom JP Autoceste FBiH Adnanom Terzićem, v.d. izvršnim direktorom za projektiranje i građenje Ademom Zoljem i izvršnim direktorom za ekonomsko-financijske poslove Ivicom Ćurićem, prisustvovali su dvodnevnoj radnoj posjeti na gradilištima autoceste na Koridoru 5c.

Investicija od 130 milijuna eura: Dionica autoceste od Zagreba do Karlovca mogla bi dobiti treći trak

Tvrtki Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) koncesija za upravljanje istoimenom autocestom, Krčkim mostom i autocestom Rijeka-Rupa istječe 1. ožujka 2031., no zbog moguće gradnje trećeg traka na dionici od Zagreba do Karlovca, u ARZ-u planiraju pokrenuti inicijativu za produljenje tog koncesijskog razdoblja, piše Večernji list.

Detalji izgradnje autoceste Sarajevo - Beograd: 15. svibnja dogovor o projektiranju

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi do 15. svibnja u BiH ili Turskoj trebao biti održan sastanak sa predstavnicima turske tvrtke koja će dobiti bankarsku podršku za projektiranje autoceste Beograd - Sarajevo, kako bi bili dogovoreni konkretni uvjeti. Dodik je podsjetio da u lipnju počinje izgradnja trase od Rače do Kuzmina. 

Ako od Zagreba do Dugopolja stignete za manje od tri sata bit ćete kažnjeni na naplatnim kućicama

Boris Huzjan (56) predsjednik je Uprave Hrvatskih autocesta (HAC) godinu dana, a iza sebe već ima dva restrukturiranja najveće hrvatske cestarske kompanije.

U intervjuu za Jutarnji list odgovarao je li točno da će se na naplatnim kućicama snimati svi automobili i mjeriti njihova brzina te da će policija kažnjavati vozače koji, primjerice, od Zagreba do Dugopolja stignu za manje od tri sata?

Od trošarina prikupljen novac za gradnju oko 25 kilometara autoceste

Na osnovi posebne trošarine za izgradnju autocesta i izgradnju i rekonstrukciju ostalih cesta u BiH od početka godine do kolovoza prikupljena je 232,890.271,21 konvertibilna marka, pokazuju podaci Uprave za neizravno oporezivanje BiH. Riječ je o trošarini koja iznosi 0,25 KM po svakoj litri goriva koja se natoči u Bosni i Hercegovini, a odluka o njezinoj primjeni donesena je početkom ove godine. Nakon višemjesečnih peripetija o načinu raspodjele novca prikupljenog po ovoj osnovi, Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje je 10.

Bevanda: Imamo novac za izgradnju autoceste od Sarajeva do Mostara

U ekskluzivnom razgovoru za N1, ministar financija BiH Vjekoslav Bevanda je govorio o ugovoru sa Europskom bankom za obnovu i razvoj u iznosu od 180 milijuna eura za obnovu i razvoj u iznosu od 180 milijuna eura za izgradnju tri dionice na Koridoru 5 C. Ovim novcem, trebala bi se nastaviti gradnja od Sarajeva prema Mostaru, ali i dionica od Mostara dalje prema jugu. Bevanda kaže da će sredstva za prvu sekciju od 120 milijuna biti raspoloživa odmah, a za dio od Mostara prema jugu početkom sljedeće godine.

Vijeće ministara postiglo dogovor o zajmu za izgradnju autoceste

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine prihvatilo je Inicijativu Ministarstva finacija i trezora i imenovalo izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o zajmu (projekt Koridor 5C u Federaciji Bosne i Hercegovine – dio 3) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj, vrijedan 180 milijuna eura.

Butković: Odustali smo od monetizacije ili prodaje autocesta, tisuću radnika morat će otići

Nakon što je država izdala 1,275 milijardi eura vrijedne obveznice radi otplate i refinanciranja dijela ogromnog duga cestarskog sektora ministri Zdravko Marić i Oleg Butković održali su u petak konferenciju za novinare. 'Odustali smo od monetizacije i od prodaje autocesta. One će ostati u hrvatskom vlasništvu. Odlučili smo se za restrukturiranje cestarskog sektora', rekao je Butković

Prihod HAC-a porastao 10,7 posto, na 695,7 milijuna kuna

Svim je hrvatskim autocestama u prvih šest mjeseci ove godine prometovalo više od 33,1 milijun vozila, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje povećanje za 7,6 posto, dok su prihodi četiri tvrtke, koncesionara autocesta porasli za 10,4 posto, na 1,13 milijardi kuna (bez PDV-a), podaci su Hrvatske udruge koncesionara za autoceste s naplatom cestarina (HUKA).

Pretplati se na RSS - Autoceste