Angela Merkel

Macron i Merkel složili se oko 500 milijardi eura teškog fonda za oporavak EU nakon koronakrize

Čelni ljudi Francuske i Njemačke žele da novi europski fond za oporavak bude težak 500 milijardi eura i da dijeli novac bespovratno, dakle ne u obliku zajmova, državama članicama koje su najpogođenije koronavirusom i gospodarskom štetom od globalne pandemije. Svoj su dogovor predsjednik Emmanuel Macron i kancelarka Angela Merkel predstavili na zajedničkoj konferenciji za novinare putem video veze danas poslijepodne, a Europska komisija odmah je pozdravila tu francusko-njemačku inicijativu.

Njemačka kancelarka u samoizolaciji: Liječnik koji ju je cijepio pozitivan na koronavirus

Njemačka kancelarka Angela Merkel odlučila je otići u samoizolaciju nakon što je liječnik koji ju je u petak cijepio preventivnim cjepivom za pneumokok bio pozitivan na zarazu novim koronavirusom. Merkel (65) nastavit će raditi od kuče i idućih dana se podvrgnuti redovnim testovima za Covid-19, objavio je njezin glasnogovornik Steffen Seibert. 

Angela Merkel u Zagrebu: Podržala je Sanadera i Kosor, a sada stiže pogurati Plenkovića

Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu će ponovno posjetiti Hrvatsku, četvrti put otkada je postala kancelarka. Iako se njena vladavina bliži kraju, Merkel, koja više nije šefica CDU-a, u Zagrebu će dati podršku kandidatima Europske pučke stranke i HDZ-a, ali i vladi Andreja Plenkovića

Merkel u Zagreb službeno dolazi na skup Europske pučke stranke, na kojem će osim HDZ-ovih dužnosnika sudjelovati kandidat pučana za novog šefa Europske komisije Manfred Weber.

Hakeri provalili u račune Angele Merkel i stotine njemačkih političara

Kancelarka Angela Merkel je među njemačkim političarima pogođenima velikih hakerskim napadom u kojemu su objavljeni njihovi osobni podaci, uključujući informacije o kreditnim karticama i brojeve mobitela

Broj njezinog faksa, email adresa i nekoliko pisama su među podacima koji su procurili na internet preko profila na Twitteru za koji se ne zna čiji je.

Zasad još nije poznato sadrže li ta pisma, koja je Merkel slala i primala od drugih, osjetljive informacije.

Merkel najavila za prosinac prijedlog digitalnog poreza u EU

Njemačka kancelarka Angela Merkel najavila je da će digitalni porez u Europskoj uniji biti predložen na sastanku europskih ministara financija najkasnije u prosincu ove godine, objavio je portal t-online.de

„Razgovaramo o tome s Francuskom. Napominjem, ne govorimo o tome da li da oporezujemo digitalne tvrtke, već o tome kako da to učinimo. Prijedlog ćemo imati u prosincu", rekla je Merkel u intervjuu za taj portal objavljenom u utorak navečer.

Merkel spasila fotelju: Postignut konačni dogovor oko izbjeglica

Stranke njemačke vladajuće koalicije postigle su u četvrtak navečer nakon višetjednog spora kompromis oko pitanja zatvaranja granica za izbjeglice i tražitelje azila koji su već registrirani u nekoj od zemalja Europske unije.
„Sporazum je od A do Ž onakav kakvog si ga jedan ministar može poželjeti“, rekao je nakon razgovora između vladajućih stranaka demokršćanske Unije CDU/CSU i Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) ministar unutarnjih poslova iz CSU-a Horst Seehofer.

I Poljska demantirala potpisivanje sporazuma o vraćanju imigranata s Njemačkom

Varšava je u nedjelju demantirala da je potpisala sporazum s Berlinom o vraćanju migranata, što su u subotu učinile i Mađarska i Češka.   "Nema novog dogovora o prihvatu tražitelja azila iz drugih država Europske unije, Poljska ima veoma restriktivnu politiku azila i neće ju mijenjati", rekao je glasnogovornik poljskog ministarstva vanjskih poslova Artur Lompart.  "Potvrđujemo to, kao i Češka i Mađarska", dodao je.

Merkel u nemogućoj misiji, mora ujediniti EU oko zajedničkog odgovora na problem migranata

Jučerašnji dan se bez problema može smatrati povijesnim u suvremenoj njemačkoj politici. Naime, prvi put se dogodilo da jedan ministar u vladi de facto diktira agendu i rokove njemačkom kancelaru, preciznije kancelarki Angeli Merkel. Riječ je o ministru unutarnjih poslova Horstu Seehoferu - donedavnom predsjedniku bavarskog CSU-a, sestrinske stranke CDU-a Angele Merkel - koji se prošli tjedan našao u žestokom sukobu s kancelarkom oko njegova masterplana za migrante.

Merkel na rubu očaja: Azilantska kriza može srušiti EU!

Iako su početkom velike migrantske krize europske zemlje velikodušno prihvaćale migrante, zbog jačanja desnice i porasta terorističkih napada situacija danas je potpuno drukčija. Danas migranti nisu poželjni ni u jednoj zemlji, štoviše, njihov ponovni priljev uzdrmao je Europu. Njemačka kancelarka Angela Merkel, koja je bila najglasnija zagovornica prihvaćanja migranata, danas je uzdrmanija nego ikada.

Pretplati se na RSS - Angela Merkel