Amazon

Američka kompanija osnovana u garaži je postala najvrijedniji brand na svijetu

Američki tehnološki div Amazon prestigao je Apple i Google te tako postao najvrjedniji brand na svijetu, pokazalo je u utorak objavljeno istraživanje.

Vrijednost branda Amazon porasla je na 315 milijardi dolara, kaže se u izvješću agencije za istraživanje svjetskog tržišta Kantar.
Amazon je tako skočio s trećeg na prvo mjesto i zasjenio Google, koji je skliznuo s prvog na treće mjesto, dok je Apple ostao na drugom mjestu.

Vrijednost Amazona i Facebooka premašila 500 milijardi dolara

Ovo je bio veliki tjedan za Jeffa Bezosa koji je na kratko preuzeo mjesto Billa Gatesa i postao najbogatiji čovjek na svijetu, ali s velikim uspjesima mogu se pohvaliti i njegov Amazon te Facebook.

Naime, vrijednost ovih kompanija tijekom tjedna prvi je put premašila 500 milijardi dolara, a s obzirom na veliki potencijal i uzlaznu putanju, u budućnosti možemo očekivati nastavak rasta cijena dionica, a s tim i daljnje povećanje bogatstva Jeffa Bezosa i Marka Zuckerberga.

On je težak 90 milijardi dolara: Pogledajte tko je najbogatiji čovjek na svijetu

Prije dva desetljeća, Jeff Bezos je prodavao knjige iz svoje garaže. Danas je najbogatiji čovjek na svijetu.

On je osnivač Amazona i njegova vrijednost je dosegla 90 milijardi dolara. Time je sa trona svrgnuo Billa Gatesa, suosnivača Microsofta, javlja Forbes.

Bezosa smatraju genijalcem, jer je online platforu za prodavanje knjiga koju je napravio tijekom 1990-ih, pretvorio u nezaustavljivu silu koja je promijenila granice prodaje.

Pretplati se na RSS - Amazon