Alemka Markotić

Markotić najavila novčane kazne za nenošenje maski

Povećani broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj i proboj virusa u tri zagrebačke bolnice, te nove mjere Nacionalog stožera u emisiji Dobro, jutro Hrvatska komentirala je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Veliki uspjeh tima Alemke Markotić: Uzgojili smo virus Covid 19 u laboratorijskim uvjetima

'Uzgojili smo virus u laboratorijskim uvjetima iz brisa pacijenta koji je bio pozitivan na SARS-COV-2', kazala je biologinja u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Željka Mačak Šafranko za RTL Danas.

Prvi je to korak za razvoj cjepiva, ali i brojna druga istraživanja i projekte.

Doktorica Markotić otkrila kada očekuje vrhunac epidemije i što bi nakon toga moglo uslijediti

''Držimo se zahvaljujući stručnjacima, a u prvom redu građanima koji se većinom odgovorno ponašaju. Bitno je da područja, u kojima se javljaju novi slučajevi, da se uspiju dobro organizirati, u što ja vjerujem, i da drže porast oboljelih u normali. Sad se virus proširio prema jugu. Jug je bio avanarda kroz stoljeća, i u kulturi i sportu pa smo sigurni da će biti i u obrani od virusa.Ako se u sljedeća tri tjedna bude to držalo pod kontrolom očekujem da bi mogli dosegnuti taj plato i možda čak početi padati, ali to isto ovisi o virusu.

Pretplati se na RSS - Alemka Markotić